Ga naar de inhoud
STROET STUCADOORS

DIENSTEN

Raapwerk

Wanneer een ondergrond niet volledig vlak is of wanneer een wand/plafond niet volledig haaks is wordt er gebruik gemaakt van ‘’Raapwerk’’. Door het toepassen van raapwerk worden er op bepaalde delen extra (of minder) gipsmortel aangebracht om zo een vlak oppervlak te creëren. 

Door het toepassen van Raapwerk worden ruwe, grove oppervlakken weer waterpas en vlak gemaakt. Een laag raapwerk is minimaal 7 mm dik. Is de laag dunner dan 5 mm, dan spreken we van Pleisterwerk. Nadat de raapwerkzaamheden zijn uitgevoerd is de ondergrond geschikt voor afwerking denk hierbij aan tegels, verf of sierpleister. 

Sierpleister

Sierpleister ook wel ‘’spachtelputz of ‘’structuurpleister’’ genoemd is een zeer geschikte vorm van wand- en/of plafondafwerking. Sierpleister kenmerkt zich door zijn korrelstructuur, deze zijn in verschillende korreldiktes aan te brengen. Hierbij telt;  hoe groter de korreldikte is, des te grover is de structuur. Een ander bijkomend voordeel is de sterkte van het materiaal en dat sierpleister in heel veel verschillende kleuren aan te brengen is.

Onder sierpleister vallen o.a. spachtelputz, Granol, Rustiekputz, Barokpleister en Minigraniet.

Schuurwerk

Schuurwerk is een speciale gipsachtige afwerking die op uw wand en/of plafond wordt aangebracht. Vaak wordt schuurwerk circa 3 tot 5 mm dik toegepast. Schuurwerk kenmerkt zich door de zichtbare ‘’slagen’’ of ‘’wolken’’

Het aanbrengen van schuurwerk is echt vakmanschap. Door de speciale manier van uitsmeren ontstaan er een speciaal sfeervol effect en geeft het uw woningen een prachtige uitstraling.

Een bijkomend voordeel van schuurwerk is dat het egaal wit opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden. 

Ornamenten & Sierlijsten

Wilt u nog meer uitstraling aan uw kamer geven? Dan kunt u er voor kiezen om ornamenten en/of sierlijsten aan te laten brengen.

Vroeger werden deze versieringen al uitgebreid toegepast door de Grieken en Romeinen. In de loop van jaren is de stijl verder ontwikkeld en zijn er tal van mogelijkheden om uw kamer te versieren. Zo kunt u voor strakke omlijstingen kiezen of een ornament in oude stijl op uw plafond. Van Barok en Jugendstil tot aan een rechte omlijsting alles is naar eigen smaak toe te passen.

Wij geven u graag advies en kunnen u ook diverse voorbeelden tonen.

Beton Ciré

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent. Beton Ciré hecht op vrijwel iedere ondergrond. En is uitermate geschikt voorbadkamers, keukens, vloeren en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken of op uw terras.

Beton Ciré geeft uw woning een chique en warme uitstraling en is op dit moment een echte hype! Meer informatie over Beton Ciré? Klik hier.

Sausklaar

Met het ‘’sausklaar’’ opleveren zorgen wij ervoor dat de afwerking van uw wand en/of plafond geschikt is voor latex spuitwerk of handmatig sauswerk. Wanneer u ervoor kiest om alles sausklaar te laten opleveren brengen wij een extra eindlaag aan die zodanig is afgewerkt dat er vrijwel geen oneffenheden meer zichtbaar zijn. 

Het verschil met ‘’behangklaar’’ opleveren is dat deze optie, deze extra laag niet heeft.

Stroet Stucadoors draagt zorgt altijd dat alle wanden en plafonds egaal en glad worden afgewerkt.

Buitengevels

Het stucen van uw buitenmuur is totaal niet vergelijkbaar met het stucen van uw wanden/plafonds aan de binnenkant van de woning. 

Voor het stucen van uw buitengevel wordt er in tegenstelling tot de binnenkant van de woning gewerkt met cementgebonden mortel i.p.v. gipsgebonden mortel. dit is een veel zwaardere substantie. Hierdoor liggen de vierkante meter prijzen voor buitengevels in veel gevallen ook wat hoger.

Veel mensen kiezen ervoor om de buitengevel te stucen wanneer de gevel in zeer slechte staat is (scheuren) of om een nieuwe sfeervolle uitstraling te creëren. 

Er kunnen diverse soorten stucwerk op de gevels en buitenmuren toegepast worden denk hierbij aan o.a. glad pleisterwerk, spachtelputz, betonlook of granol. 

Voor het stucen van uw buitengevels is het belangrijk dat dit professioneel en vakkundig wordt aangepakt. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en geven graag passend advies.

Latexspuiten

Nadat wij uw wanden en/of plafonds sausklaar hebben gestuct is het mogelijk om deze door ons latex te laten spuiten.

Met latex spuiten wordt er in tegenstelling tot de traditionele manier van schilderen, geen gebruik gemaakt van een roller of kwast, maar wordt er een verflaag aangebracht middels een verfmachine. 

Latex spuiten is op dit moment erg populair en wordt vaak in nieuwbouw woningen toegepast. Door uw wanden/plafonds op deze manier aan te pakken kiest u voor een snelle en vaak goedkopere optie om streeploos verf op uw wanden en/of plafonds aan te brengen. 

Schilderen&
Behangen

Naast het spuiten van uw wanden en/of plafonds kunt u er ook voor kiezen om uw wanden/plafonds te laten sauzen/schilderen door Stroet Stucadoors. Naast alle soorten stucwerk bieden wij ook spuitwerk, schilderwerk en behangen aan als extra dienst.

Nadat uw wanden/plafonds gestukt en droog zijn, kunnen wij deze direct voorzien van een mooie frisse kleur naar wens of van een mooi behang. Het voordeel hiervan is dat het project sneller is afgerond en u alles door een opdrachtgever laat uitvoeren.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om naast uw wanden/plafonds ook uw kozijnen en deuren mee te nemen. 

Whatsapp ons direct!
Direct contact via Whatsapp!
Hi! Stel hier direct je vraag en wij helpen je graag verder!